fbpx
Сьогодні
21:04 27 Лис 2022

Україна отримає від Литви ще €2 млн для відновлення енергосистеми

Ще 2 мільйони євро Литва надасть Україні на реконструкцію енергетичного сектора, який був пошкоджений внаслідок російських обстрілів.

Про це повідомив очільник Міноборони Литви Арвідас Анусаускас.

Міністр написав: "Литовські енергетичні компанії вже надіслали підтримку на €3 мільйони на реконструкцію енергетичного сектора України і ще €2 мільйони підтримки надсилаються зараз".

Він наголосив, що за останні дні з Литви до України відправили 6 вантажівок зі 114 трансформаторами. За словами Анусаускаса, загалом його країна має намір передати 252 трансформатори.

Литва з населенням менше як 2,8 млн уже надала Україні допомогу на понад 640 мільйонів євро, з яких 232 мільйони — на потреби армії.

Довідка

Українська енергосистема подолала найскладніший етап після останнього масованого ракетного удару з боку росії, повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький. Уже працюють усі три атомні електростанції, що розташовані на неокупованій території.

Однак через сильний вітер, дощ та мінусову температуру вночі до пошкоджень, завданих російськими ракетами, додаються обмерзання та пориви проводів у розподільчих мережах.

У столиці станом на ранок 27 листопада практично повністю відновлено електроживлення, воду, тепло, зв'язок. Ремонтні роботи в системі електромереж перебувають на завершальній стадії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: