fbpx
Сьогодні
22:24 26 Лис 2022

Джонсон збирає медикаменти для допомоги лікарням в Україні

English version here

Експрем'єр Великої Британії Борис Джонсон звернувся до британських виробників медикаментів та медобладнання із закликом допомогти українським лікарням.

Свої зусилля для збору медичної допомоги Джонсон об'єднав з британською медичною компанією Circle Health, передає Sky News.

Напередодні Джонсон разом з послом України у Великій Британії Вадимом Пристайком відвідав один з медичних складів на півночі Лондона, де за сприяння Circle Health вже зібрано частину медикаментів для України, пише видання. Після цього Джонсон звернувся до громадськості Британії з проханням зробити пожертвування на допомогу українським лікарням.

"Жоден бинт чи ліжко, які ви фінансуєте, не пропадуть даремно у великій справі відбудови прекрасної, відважної України", – наголосив він.

Як зазначається, медична допомога спрямовуватиметься лікарням, які "ризикують залишитися без життєво важливих медикаментів протягом кількох тижнів, якщо не отримають належну допомогу".

Борис Джонсон продовжує допомагати Україні

Як підкреслюється, команда українських лікарів, які працюють у британській Circle Health, безпосередньо спілкуються з медиками в Україні та в режимі реального часу інформують компанію про потребу в медикаментах і лікарняному обладнанні. Після цього медикаменти збираються з 53-х медичних закладів Circle Health у кожному регіоні Великої Британії, сортуються та звозяться на склад у Лондоні. Згодом працівники компанії переправляють вантажі в Україну.

Британська компанія вже зібрала і доставила до лікарень Києва, Харкова, Миколаєва, Одеси, Львова та Херсона 13 вантажівок з 300 тонами медичних товарів. На сьогодні в Україну доставлено сотні інвалідних візків, милиць, бинтів, карет швидкої допомоги, операційних столів, лікарняних ліжок, апаратів ШВЛ, засобів анестезії і протезів.

Борис Джонсон продовжує допомагати Україні

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: