fbpx
Сьогодні
09:54 23 Лис 2022

Bolt продовжує сезон прокату електросамокатів: протягом 2022 року користувачі здійснили вже більше мільйона поїздок

Зважаючи на популярність і затребуваність сервісу оренди електросамокатів від компанії Bolt, сезон їх прокату в Києві, Львові, Вінниці, Чернівцях та Івано-Франківську  планується продовжити до настання температури -5 °С. Проте кількість електросамокатів буде зменшено, а дозволена швидкість пересування на них – обмежено до 18 км/год.

Компанія Bolt радить користувачам цього виду транспорту тепліше одягатися для поїздок, тим більше якщо температура повітря опустилася нижче +2 °C, а також закликає бути обережними та пересуватися з мінімальною швидкістю під час погіршення погодних умов. До того ж водії мають знати, що рух мокрими й слизькими дорогами з калюжами може бути небезпечним, оскільки за цих умов знижується зчеплення шин електросамоката з дорогою, а гальмівний шлях натомість збільшується. Крім того, існує ризик натрапити на яму, яка може бути замаскована під шаром листя чи товщею води в калюжі.

Bolt також нагадує, що перед початком поїздки кожен користувач повинен ознайомитися з правилами безпеки в додатку. Щоб отримати до них доступ, необхідно увімкнути режим самоката і вибрати значок щита в правому нижньому кутку екрана. Тут розташована інформація з правилами руху, порадами безпеки й особливостями так званого режиму для початківців, який дозволяє обмежити швидкість.

«У 2022 році українці здійснили більше мільйона поїздок на електросамокатах, таке пересування стало важливою частиною інфраструктури міст. Саме тому ми продовжуємо сезон прокату електросамокатів. Сподіваємося, що погода та інші непередбачувані обставини не заважатимуть зручним і комфортним поїздкам. Та оскільки безпека користувачів є ключовим пріоритетом нашого сервісу, ми обмежуватимемо можливість користування ним у разі снігопаду чи ожеледиці», ― розповідає Антон Мілка, керівник напряму з розвитку шерінґових сервісів компанії Bolt в Україні.

Команда Bolt наголошує, що дуже важливо дотримуватись основних правил безпечного пересування електросамокатом, а саме: 

  • не порушувати правила дорожнього руху;   
  • використовувати шолом; 
  • пересуватися велосипедними доріжками; 
  • не користуватися  навушниками під час поїздки;  
  • тримати на кермі обидві руки; 
  • слідкувати за перешкодами;
  • бути особливо обережним під час негоди.  

За даними компанії, середня тривалість поїздки на електросамокаті у 2022 році становила 2,5 км. Найдовша подорож на цьому виді транспорту була зафіксована в місті Чернівці з дистанцією 33,5 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: