fbpx
Сьогодні
22:34 21 Лис 2022

Остін: Україна буде отримувати від США необхідну допомогу для ведення бою взимку

Фото: Georgi Paleykov/NurPhoto

Сполучені Штати будуть забезпечувати українські сили необхідним обладнанням та озброєнням для ведення бойових дій в зимовий період. Це робитиметься для того, щоб Україна могла повернути всі суверенні території.

Про це заявив у понеділок під час візиту до Індонезії міністр оборони США Ллойд Остін, передає  Укрінформ.

Міністр оборони зауважив: "Ми вже бачили цілу низку успіхів (ЗСУ – ред.) на полі бою, і з наближенням зими ми намагатимемося підготувати українців до зимових умов ведення бою та забезпечити їм можливість надалі тиснути на своїх противників впродовж холодних місяців".

Глава Пентагону також висловив упевненість, що українці зараз мають набагато кращу підготовку, ніж російські загарбники. Він підкреслив, що боротьба України за власну свободу та відновлення кордонів є справедливою, і США зосереджені на підтримці українських захисників у всьому, щоби вони могли досягти своїх цілей та "повернути кожен дюйм своєї суверенної території".

Остін також наголосив, що Сполучені Штати продовжать підтримувати Україну "стільки, скільки знадобиться" на тлі занепокоєнь, що нова республіканська більшість у Палаті представників США може вплинути на рішення Конгресу США з цього питання.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: