fbpx
Сьогодні
12:04 20 Лис 2022

Очільник оборони Нової Зеландії побував в Україні та провів зустріч з Резніковим

Фото: Главком

Міністр оборони Нової Зеландії Піні Енаре відвідав Україну, де мав зустріч з українським колегою Олексієм Резніковим

Про це пише Рубрика. посилаючись на пресслужбу уряду Нової Зеландії.

У відомстві зазначили, що міністр у Києві вшанував пам'ять загиблих українських захисників та провів переговори з Резніковим.

"Візит до Києва є сильним сигналом того, що Нова Зеландія підтримує народ України і що наша підтримка українських оборонних зусиль проти незаконного вторгнення росії є непохитною", заявив Енаре.

Новозеландський очільник оборони зазначив, що його країна нещодавно продовжила місію з навчання українських бійців у Великобританії до липня 2023 року.

Минулого тижня Нова Зеландія повідомляла, що відправить до Британії ще 66 своїх військовослужбовців для допомоги в навчанні українських солдатів.

Також Енаре під час свого європейського турне відвідав Польщу, де провів зустріч з міністром оборони Маріушем Блащаком.

За даними уряду, Нова Зеландія від початку повномасштабного вторгнення рф ввела санкції проти понад 1200 російських фізичних та юридичних осіб. Також надала понад 60 млн новозеландських доларів (37 млн доларів США) допомоги.

Як писала Рубрика, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 19 листопада прибув з візитом до Києва і зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським.

Як зауважив Сунак, Велика Британія сподівається, що розв'язана росією варварська війна завершиться справедливим миром, де пануватиме міжнародне право, повага до суверенітету України, а винні у воєнних злочинах будуть притягнуті до відповідальності.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: