fbpx
Сьогодні
16:47 18 Лис 2022

На Херсонщинні загарбники мародерять: вивозять із Нової Каховки медобладнання, а з Новокиївки - мешканців

На окупованій частині Херсонської області російські окупанти продовжують чинити злочини. Вивозять населення із села Новокиївка, а з Нової Каховки – медичне обладнання та "швидкі" центральної міської лікарні.

Про це стало відомо із  даних Херсонської обласної військової адміністрації зі зведеного повідомлення про ситуацію в регіонах, пише "УП".

У звільненому Херсоні розпочали роботу 30 пунктів роздачі гуманітарної допомоги. Також в обласному центрі працюють вже 6 відділень "Укрпошти".

Проте загалом ситуація в Херсонській області залишається складною.

За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог здійснював обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Качкарівки, Михайлівки та Осокорівки.

Артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали райони населених пунктів Антонівка, Зеленівка, Миколаївка, Одрадокам'янка, Чорнобаївка та Херсон.

"Продовжується примусова евакуація населення та вивезення майна з тимчасово окупованих територій області. Зокрема, окупанти примусово вивозили населення з Новокиївки.

У Новій Каховці не працює центральна міська лікарня. Військові рф викрали та вивезли все медичне обладнання та машини швидкої допомоги в напрямку тимчасово окупованого Криму", – йдеться у повідомленні.

Як ми уже спостерігали  примусова евакуації жителів та вивезення награбованого майна передували відступу росіян із Херсона, розташованого на правому березі Дніпра.

Херсон був єдиним обласним центром, який росіяни захопили з 24 лютого. Він повернувся під контроль України 11 листопада.

Довідка

Місто Нова Каховка розташована на лівому березі річки Дніпро, за декілька кілометрів нижче за течією від міста Каховка і східніше Херсона. З 24 лютого 2022 року місто перебуває під окупацією російськими військами.

Село Новокиївка розташоване південніше, у Каланчацькій селищній громаді Скадовського району Херсонської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: