fbpx
Сьогодні
20:15 11 Лис 2022

У Херсоні вже перебувають українські спецпідрозділи, а Збройні сили - на підступах до міста, - Зеленський

11 листопада у Херсоні вже перебувають українські спеціальні підрозділи, а українські Збройні сили вже на підступах до міста, залишається зовсім трохи і вони почнуть заходити до Херсона

Про це президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

"Я щасливий бачити, як люди — попри всі загрози, репресії та знущання окупантів — берегли українські прапори, вірили в Україну…

І навіть коли ще місто не повністю очищене від ворожої присутності — самі херсонці вже прибирають з вулиць та будівель російську символіку і будь-які сліди перебування окупантів в Херсоні", — сказав президент.

Зеленський наголосив, що Україна "прийде до всіх своїх людей".

Він подякував кожному військовому та підрозділу Сил оборони, які забезпечують зараз проведення наступальної операції на півдні.

"Абсолютно кожному — від рядових до генералів. Збройні Сили, розвідка, СБУ, Нацгвардія — усі, хто наближав сьогоднішній день для Херсонщини", сказав Глава держави.

Зеленський також додав, що коли Сили оборони України вийдуть на визначені рубежі, тоді у Херсоні почнуться стабілізаційні заходи, розмінування, повернення умов нормального життя.

Зеленський закликав російських солдатів, найманців та колаборантів, яких росія кинула у Херсоні, здаватися у полон. Україна гарантує ставлення згідно з міжнародними нормами.

"І тим російським військовим, які перевдягнулися у цивільне і десь там ховаються, я хочу сказати: ви не сховаєтесь, все одно знайдемо, не затягуйте це добровільно. Прийти в український полон — єдиний варіант для всіх окупантів", сказав президент.

У Спротиві наголосили, що у Херсоні російські військові перевдягаються у цивільний одяг, а форму і бронежилети ховають у смітниках.

Нагадаємо, що раніше в управлінні розвідки зазначили, що Херсон під контролем ЗСУ.

Мешканці Херсона виходять на вулиці із українськими прапорами в очікуванні Збройних сил України у місті.

Довідка

російські ЗМІ 11 листопада опублікували фото і відео зруйнованого Антонівського моста біля Херсона, повідомляють, що його могли підірвати окупанти, коли виходили з міста на лівий берег.

9 листопада командувач російських окупаційних військ в Україні Сергій Суровікін заявив, що військових рф перекидає на лівий берег Дніпра з Херсона.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: