fbpx
Сьогодні
09:44 17 Лис 2022

Зернова угода: у Стамбулі домовилися продовжити роботу "коридору" для експорту українського продовольства

English version here

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

У турецькій столиці Стамбул домовилися, що з трьох українських морських портів продовжать експортувати українське збіжжя по "зернового коридору" ще 120 днів

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Очільник міністерства додав, що гарантами виконання Ініціативи залишилися Організація Об'єднаних Націй та Туреччина.

Кубраков повідомив, що Україна офіційно звернулася до партнерів в рамках ініціативи з пропозицією продовжити її щонайменше на рік та долучити до неї порт Миколаїв.

"Очікуємо на їх відповідь", наголосив міністр.

Кубраков також підкреслив важливість забезпечення ефективної роботи Спільного Координаційного Центру, тож українська сторона внесла свої пропозиції щодо розв'язання наявних проблем.

"Ми маємо використовувати весь наявний експортний потенціал наших портів, щоб світ швидко отримував необхідні обсяги продовольства", резюмував міністр.

Довідка

Нагадаємо, що 2 листопада росія оголосила про повернення до "зернової угоди".

У міноборони загарбників заявили, що росія отримала "письмові гарантії" від України щодо невикористання зернового коридору для ведення бойових дій проти рф.

Пізніше президент росії путін заявив, що Москва може вийти із Чорноморської зернової ініціативи в разі, якщо Україна порушить надані нею гарантії не використовувати "зерновий коридор" для атак на Чорноморський флот рф.

Зазначимо, що 29 жовтня у міноборони росії заявили, що рф призупиняє участь у "зерновій угоді". Кажуть, що причиною став "теракт" щодо кораблів чорноморського флоту та цивільних суден.

У МЗС України спростували заяву президента рф владіміра путіна про те, нібито Україна взяла якісь нові зобов'язання щодо виконання "зернової угоди".

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: