fbpx
Сьогодні
13:29 09 Лис 2022

Папа Римський впевнений, що війну не зупинити інфантильною логікою зброї, а лише силою діалогу

English version here

Фото: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Папа Римський Франциск у своїй промові знову згадав війну в Україні та вважає, що конфлікт не можна вирішити за допомогою зброї, а тільки силою слова

Про це повідомляє Nova Agency.

Як зазначили у виданні, понтифік вважає, що війну, яку розв'язала росія проти України, можна завершити тільки діалогом, а не використовуючи зброю.

"Я думаю про божевільну війну, жертвою якої стала змучена Україна. І про багато інших конфліктів, які ніколи не будуть вирішені інфантильною логікою зброї, а лише м'якою силою діалогу", заявив Папа Римський.

Зі слів Франциска, під час недавньої поїздки до Бахрейну він наголосив на необхідності діалогу.

"Я теж зробив це, щоб звільнити місце всередині себе для тих, кого я зустрічав. Тому що без прийняття діалог залишається порожнім, очевидним, він залишається питанням ідей, а не реальності", підкреслив понтифік.

Нагадаємо, нещодавно Папа Римський відзначився заявою про росіян.

Він заявив, що вражений жорстокістю російських загарбників в Україні, оскільки вона нібито не притаманна російському народові.

Своєю чергою посол України у США Оксана Маркарова прокоментувала слова Папи Римського Франциска про начебто "притаманний росіянам гуманізм".

"Соррі, не стримаюсь. Папа Римський, мабуть, якось неуважно читав Достоєвського. Інакше Його Святість не дивувався би жорсткості росіян (яка якраз їм природньо притаманна).

А декілька інших творів російських письменників/поетів, включно з Пушкіним, Купріним, Булгаковим, як і навіть поверхневе вивчення правдивої історії нашого регіону, показало би, що гуманізмом не пахло у Московії ні за Івана Грозного в 1547-му, ні в 1708, коли було брутально вирізано Батурин, ні в кожній події після того…", – зауважила Маркарова.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: