fbpx
Сьогодні
23:00 04 Лис 2022

Британський Національний фонд закликав фанатів "Гаррі Поттера" не приносити шкарпетки на "могилу Доббі"

У британському Національному фонді закликали чисельних шанувальників, які прїжджають на"могилу" Доббі", що знаходиться на пляжі Фрешвотер-Вест, для вшанування пам'яті ельфа і подарувати йому шкарпетку, більше цього не робити. Це майже призвело до екологічної катастрофи

Про це пише The Washington Post.

За даними National Trast, природоохоронної благодійної організації, яка опікується історичними та екологічними пам'ятками, щороку близько 75 000 людей стікаються на пляж, приносячи подарунок для Доббі, що майже призвело до екологічної катастрофи.

Фрешвотер-Вест – пляж, на якому за сюжетом кіносаги "Гаррі Поттер" був похоронений ельф Доббі. За сюжетом фільмів, Доббі отримав свободу завдяки подарованій шкарпетці, тому саме цей предмет одягу вірні фанати обрали як підношення улюбленому герою.

У заяві благодійної організації йдеться: "Такі предмети як шкарпетки, сувеніри та шматки фарби з пофарбованої гальки можуть потрапити в морське середовище та харчовий ланцюг тварин і поставити під загрозу дику природу".

Уельські чиновники кажуть, що за 12 років з виходу фільму колосальна колекція шкарпеток і розмальованої гальки викликала екологічні проблеми в регіоні. Побоюючись, що екосистема пляжу може постраждати, екологи навіть розглядали можливість знести меморіал. Але після деяких роздумів минулого тижня було прийнято рішення зберегти могилу – із застереженням, щоб фанати більше не залишати подарунків для вбитого ельфа.

Природоохоронна організація в прес-релізі наголошує: "Трест просить відвідувачів робити лише фотографії під час відвідування меморіалу, щоб допомогти захистити ширший ландшафт".

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: