fbpx
Сьогодні
18:40 02 Лис 2022

Мережа "Сільпо" запустила сервіс психологічної підтримки від тварин: як працює це рішення

Відтепер гості, що телефонують на гарячу лінію "Сільпо", чутимуть зі слухавки заспокійливі звуки тварин. 

Про це пише RAU.

У чому проблема?

Під час війни багато українців потребують підтримки чи то матеріальної, чи то психологічної. Подекуди, першу ставлять першочерговим завданням, ніж другу. Проте дуже важливо мати і психологічну опору або ж навіть створювати її самому: додавати більше гарних новин в життя, позитивних емоцій, радісних моментів. 

Яке рішення?

Коли на душі важко, розрадою можуть стати чотирилапі. Лагідне муркотіння кота чи погладжування цуценяти заспокоює і дає відчуття домашнього затишку. І навіть якщо поруч із вами немає чотирилапих — не проблема, бо мережа "Сільпо" запустила сервіс психологічної допомоги від тварин. Таким чином мережа супермаркетів вирішила додати українцям позитивних емоцій у часи війни та привернути увагу до волонтерського руху із порятунку тварин від наслідків бойових дій. 

Мережа

Як це працює? 

Щоб скористатися послугою, необхідно набрати номер гарячої лінії "Сільпо" (0-800-301-707), натиснути на телефоні цифру "3" і з'єднатися зі штучним інтелектом — Кісою, яка перенаправить користувачів до "Психологічної підтримки від тварин". 

Можна обрати один із трьох варіантів терапевтичних звуків: муркотіння кошеняти, гавкіт цуценяти і грайливий рик тигреняти. 

Мережа

"За останнім дослідженням американських психологів, зоотерапія покращує стан людей, що переживають стрес та тривогу. Тварини можуть стати розрадою у важкі часи. І навіть якщо їх немає поруч, можна зателефонувати на гарячу лінію "Сільпо" та почути заспокійливі звуки тварин у слухавці. Ті ж, хто потребує повноцінної психологічної допомоги від людей, можуть отримати на нашій лінії контакти спеціалістів",— говорить Катерина Огуряєва, директор з маркетингу мережі супермаркетів Сільпо. 

Під час дзвінка на гарячу лінію клієнти "Сільпо" можуть дізнатися і про те, як отримати фахову допомогу від Національної психологічної асоціації. Безплатну психологічну консультацію фахівці асоціації надають за номером: 0-800-100-102. 

У рамках ініціативи клієнтам гарячої лінії "Сільпо" запропонують долучитися до порятунку тварин від війни разом із Всеукраїнським гуманістичним рухом UAnimals. Детальну інформацію про ініціативу можна дізнатися на сайті uanimals.org та на сторінках організації в соцмережах. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: