fbpx
Сьогодні
19:50 01 Лис 2022

Окупанти анулюють українські перепустки на ЗАЕС, – розвідка

Фото: Енергоатом

російські загарбники на Запорізькій АЕС анулюють перепустки українського зразка для персоналу, а на даху одного з енергоблоків встановили воєнне обладнання.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

росіяни виставили умову ліцензованим співробітникам оперативної зміни Запорізької атомної електростанції, що до 2 листопада вони мають визначитися щодо підписання або відмови від контракту з "росатомом". Іншим працівникам ЗАЕС виставлено термін – до 1 грудня. Повідомлено, що найближчим часом будуть анульовані перепустки на станцію українського зразку.

Наразі інженерно-технічних працівників станції на робочі місця не допускають. Доступ мають лише оперативні працівники (зміна управління).

За даними розвідки, в Енергодар прибули так звані "кадирівці, які патрулюють групами по 15-20 осіб. Зв'язок у місті практично відсутній, переміщення доцільно здійснювати з 09:00 до 15:00. Після 15:00 зростає вірогідність потрапити під фільтраційні заходи.

На даху п'ятого енергоблоку загарбники встановили обладнання РЕБ для боротьби з засобами аеророзвідки. На промисловій зоні ЗАЕС розміщена чергова зміна росіян. Командний склад розосереджений по місту та проживає у квартирах людей, які виїхали, зазанчають у ГУР.

Довідка

Запорізька АЕС із 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення зовнішнього живлення станції і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

росіяни викрадають та катують працівників ЗАЕС. Крім того, за даними НАЕК "Енергоатом", загарбники розпочали на майданчику станції незаконне будівництво.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут. 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: