fbpx
Сьогодні
19:32 30 Жов 2022

У Зеленського відповіли лаврову щодо переговорів

Росія втратила можливість на мирні переговори з цивілізованим світом. Єдина опція, яка її чекає, – це трибунал, на якому агресори мають понести відповідальність за розв'язання війни проти України.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

"Суб'єктам із РФ час зрозуміти: у них вже немає опції "Повернутися назад, у січень 2022-го". І переговорів із США та місця за цивілізованим столом для них теж немає. Є лише геноцид в Україні, війна, яку вони мають програти, і трибунал, на якому отримають свої пожиттєві терміни", – написав він.

Довідка

Як писала Рубрика, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що президент країни-агресора володимир путін усе ще готовий до переговорів щодо України.

Очільник російського відомства додав, що росія чекає, коли Захід зможе "запропонувати якісь серйозні підходи. Які сприятимуть розрядці напруженості й повністю враховуватимуть інтереси російської федерації та її безпеки".

Нагадаємо, що у москві заявили, що підгрунтям для перемовин володимира путіна з президентом США Джо Байденом міг би стати крок Штатів назустріч росії, тобто потрібно дослухатися до "стурбованості рф" щодо гарантій безпеки.

Зазначимо, що у Європейському Союзі жорстко відреагували на промову президента рф 27 жовтня на так званому Валдайському форумі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: