fbpx
Сьогодні
11:52 30 Жов 2022

Перемовини Байдена та путіна: у кремлі заявили, що США потрібно дослухатися до росії щодо "гарантій безпеки"

У москві заявили, що підгрунтям для перемовин володимира путіна з президентом США Джо Байденом міг би стати крок Штатів назустріч росії, тобто потрібно дослухатися до "стурбованості рф" щодо гарантій безпеки

Про це заявив прессекретар президента росії Дмитро Пєсков, пишуть російські пропагандистські видання "РИА Новости" і РБК на передачу"Москва. Кремль. путін"

"Бажання Сполучених Штатів дослухатися до наших занепокоєнь.

Тобто фактично бажання Сполучених Штатів повернутися до стану на грудень-січень і поставити собі питання: те, що пропонують росіяни, можливо, не все нас влаштовує, але, можливо, варто сісти за стіл переговорів.

Я маю на увазі проєкти документів, які були передані і в Брюссель, і у Вашингтон", зазначив Пєсков.

27 жовтня на пленарній сесії міжнародного дискусійного клубу "Валдай" у Москві президент росії володимир путін заявив, що рано чи пізно Заходу доведеться починати "рівноправну розмову".

Нагадаємо, що саме путін оголосив війну УКраїні, напав на неї та порушив світовий порядок

Довідка

Зазначимо, що Міністерство закордонних справ росії 17 грудня 2021 року опублікувало проєкт договору про так звані "гарантії безпеки", які путін вимагав від НАТО. Ці ж вимоги Москва передала Вашингтону.

В одному з пунктів росія пропонувала країнам НАТО взяти на себе зобов'язання, що "виключають подальше розширення НАТО, у тому числі приєднання України, а також інших держав".

Крім того, росія пропонувала відмовитись "від ведення будь-якої військової діяльності на території України, а також інших держав Східної Європи, Закавказзя та Центральної Азії".

Генсек НАТО Єнс Столтенберг на це відповів, що Альянс розглядає можливість діалогу з рф щодо цього питання. Проте будь-який діалог має включати занепокоєння Альянсу та позицію України.

У росії ж заявили, що хочуть обговорювати "гарантії безпеки" лише зі США.

24 лютого росія напала на Україну, виправдовуючи своє вторгнення загрозою рф з боку України і НАТО.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: