fbpx
Сьогодні
16:22 30 Жов 2022

У росії вигадали нове "пояснення" блокуванню "зернової угоди"

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

У Росії заявили, що безпілотники, які нібито "атакували" Севастопольську бухту в суботу, 29 жовтня, було запущено з узбережжя неподалік Одеси.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міноборони РФ.

У Міноборони РФ вважають, що нібито одного з них навіть було запущено з борту корабля, залученого у вивезенні агропродукції з України "зерновим коридором".

При цьому в Кремлі, виходячи з нових "доказів", вважають, що "дрони рухалися зоною безпеки в коридорі, яким вивозилося українське зерно". Виходячи з версії РФ, після цього БПЛА раптом різко "змінили маршрут у напрямку російського пункту базування кораблів у Севастополі".

При цьому один із них, виявляється, був запущений із морської акваторії зони безпеки "зернового коридору" в Чорному морі. Посилаючись на думку деяких "фахівців", в РФ зробили висновок, що це може нібито "свідчити" про запуск БПЛА "з борту одного з цивільних суден, зафрахтованих… для вивезення сільськогосподарської продукції з морських портів України".

При цьому в Міноборони РФ вважають, що на безпілотниках, нібито, "були встановлені навігаційні модулі виробництва Канади".

Довідка

Ввечері, 29 жовтня у міноборони росії заявили, що рф призупиняє участь у "зерновій угоді". Кажуть, що причиною став "теракт" щодо кораблів чорноморського флоту та цивільних суден.

І який нібито здійснила Україна з участю фахівців із Великої Британії.  У Британії відреагували на це звинувачення.

В МЗС рф уточнили, що призупинили зернову ініціативу на невизначений термін. Водночас у міністерстві сільського господарства рф заявили, що готові повністю замінити на світовому ринку українське зерно.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав інші держави вимагати від рф "припинити голодні ігри" та повернутися до своїх зобов'язань. В ООН зазначили, що вже знають про рішення російської влади й підтримують із рф зв'язок.

Президент Володимир Зеленський назвав "передбачуваними" заяви росії про вихід із "зернової угоди" і вважає, що рф ухвалила рішення про це ще у вересні.

27 жовтня в українському уряді повідомляли, що за 88 днів роботи "зернового коридору" з України попрямували 397 кораблів із вантажем у 9 мільйонів тонн агропродукції.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: