fbpx
Сьогодні
18:48 29 Жов 2022

Кулеба закликав вимагати від рф продовження зернової угод

Україна попереджала про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу москва під фальшивим приводом блокує "зернову ініціативу".

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми попереджали про плани росії зруйнувати Чорноморську зернову ініціативу. Тепер москва під фальшивим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Я закликаю всі держави вимагати від росії припинити свої голодні ігри та знову взяти на себе зобов'язання", – зазначив Кулеба.

Довідка

Внаслідок того, що росія затримує інспекції суден на вхід та вихід з українських морських портів, черга вже перевищила 170 суден. Наразі українські порти змушені працювати лише на 25-30% своїх потужностей через блокування росією інспекції суден.

рф послідовно намагається зірвати укладену у липні "зернову угоду", за якою з українських портів відновився експорт агропродукції. Раніше росія направила ООН перелік вимог, у разі невиконання яких погрожує вийти з угоди про експорт зерна із Чорного моря, дія якої завершується в листопаді

Зокрема, агресор заявляє про те, що угода буде припинена, якщо виявиться, що вибухівка, якою раніше підірвали Кримський міст, була відправлена морем з Одеси.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: