fbpx
Сьогодні
16:58 29 Жов 2022

МЗС відреагувало на закид конгресмена США Гомера, що українці є "гарматним м'ясом"

У МЗС України уже відреагували на слова американського конґресмена-республіканця Пола Госара, який порівняв українців з "гарматним м'ясом"

Про це написало Суспільне.

Конгресмен, який два дні тому запросив президентів України та Росії до Арізони, для проведення "мирних переговорів", при цьому назвавши українців "гарматним м'ясом".

Пол Госар сказав: "Світ бачив достатньо смертей та руйнувань між Росією та Україною, але західні країни, схоже, байдуже ставляться до використання українців як гарматного м'яса та не зацікавлені у деескалації".

Речник МЗС Олег Ніколенко назвав такі слова конґресмена неприйнятними щодо українців.

Він написав: "Порівняння українців із "гарматним м'ясом" з боку члена Конґресу США Пола Госара є абсолютно неприйнятним. США добре відомі цінності, за які бореться український народ – свободу, демократичний розвиток, верховенство права та повагу до прав людини. Ставити під сумнів підтримку України – давати Путіну зелене світло на продовження вбивств українців та знищення демократії".

Також речник додав, що наближення виборів не має перетворювати політиків "на відірваних від реальності популістів".

Ніколеко висловив надію, що висловлювання окремих конґресменів не вплинуть на продовження двопартійної підтримки України з боку США.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: