fbpx
Сьогодні
10:44 29 Жов 2022

У британські розвідці вважають, що евакуація мешканців та вивіз пам'ятників говорить про намір рф вийти з Херсона

Росія має намір покинути Херсон, оскільки наполегливо вивозить населення, а також вже переправила на лівий берег Дніпра останки Потьомкіна та пам'ятники

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії.

Британські розвідники нагадують, 27 жовтня призначений росією губернатор окупованої Херсонської області Володимир Сальдо заявив, що вже понад 70 тисяч осіб залишили місто Херсон.

Також, 26 жовтня Сальдо заявив, що росія вивезла останки відомого російського державного діяча XVIII століття князя Григорія Потьомкіна з його поховання у херсонському соборі на схід від Дніпра.

"У російській національній ідентичності Потьомкін тісно пов'язаний із російським завоюванням українських земель у XVIII столітті та підкреслює те значення, яке путін майже напевно надає передбачуваному історичному виправданню вторгнення.

Це символічне вивезення Потьомкіна і відтік цивільного населення, ймовірно, передують намірам росії прискорити вихід із цього району", вважають у розвідці Британії.

Нагадаємо, як писала Рубрика, окрім останків Потьомкіна, російські загарбники вивезли з тимчасово захопленого Херсона все, що вважають для себе цінним, прихопили і пам'ятник Григорію Потьомкіну.

Це вже третій пам'ятник, який переїхав на лівий берег Дніпра. До того вивезли Пам'ятники Ушакову та Суворову.

Напередодні британська розвідка заявила, що через недоукомплектованість і погану підготовку сили рф переходять в оборону на більшості ділянок лінії фронту в Україні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: