fbpx
Сьогодні
17:56 29 Жов 2022

росія припиняє участь у "зерновій угоді"

Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

На росії заявили про завершення участі у "зерновій угоді".

Про це повідомляє пропагандистське видання РИА Новости, інформує Цензор.НЕТ.

"Москва припиняє участь у реалізації "зернової угоди" після теракту, здійсненого київським режимом за участю фахівців Великобританії проти кораблів Чорноморського флоту та цивільних судів", – сказали в Міноборони росії.

Довідка

Внаслідок того, що росія затримує інспекції суден на вхід та вихід з українських морських портів, черга вже перевищила 170 суден. Наразі українські порти змушені працювати лише на 25-30% своїх потужностей через блокування росією інспекції суден.

рф послідовно намагається зірвати укладену у липні "зернову угоду", за якою з українських портів відновився експорт агропродукції. Раніше росія направила ООН перелік вимог, у разі невиконання яких погрожує вийти з угоди про експорт зерна із Чорного моря, дія якої завершується в листопаді

Зокрема, агресор заявляє про те, що угода буде припинена, якщо виявиться, що вибухівка, якою раніше підірвали Кримський міст, була відправлена морем з Одеси.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: