fbpx
Сьогодні
10:32 23 Жов 2022

Українські Збройні сили можуть вийти на кордон Криму за два місяці, - генерал Маломуж

Протягом найближчих 2-3 місяців ЗСУ можуть звільнити тимчасово окуповані території аж до півострова Крим

Так вважає керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005 році – 2010 роках, генерал армії Микола Маломуж.

Про це він сказав у ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL

З його слів, це найоптимістичніший сценарій розвитку подій. Генерал вважає, що звільнення міста Херсон та інших населених пунктів може спричинити масштабну паніку у таборі ворога.

"Оптимистичний сценарій забезпечить успіх за 2-3 місяці з просуванням до Криму", підкреслив Маломуж.

Як пояснив генерал, українська армія зможе не лише звільнити місто Херсон, оточивши та нейтралізувавши угруповання ворога, а й розпочати контрнаступ стратегічного рівня на лівобережній Україні, у Херсонській та Запорізькій областях.

Маломуж пояснив, що це може стати можливим за умови консолідації всіх сил та засобів та деблокування основних напрямків наступу російського агресора, щоб той не мав можливості розпочати нові наступальні операції.

Нейтралізувати можливості ворога допоможе новітнє озброєння, надане Україні країнами-союзниками, зокрема, далекобійні ракетні установки. Це дозволить "забезпечити повний контроль усіх постачань противника, всіх комунікацій, постів, штабів та їх знищення".

"Це те, що дозволить звільнити не тільки Херсон, не тільки інші населені пункти, а й посіяти масштабну паніку у таборі ворога та змусити його відступати", зазначив генерал.

Нагадаємо, що керівник Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Кирило Буданов також озвучив оптимістичний прогноз щодо війни в Україні. За його оцінками, війна має завершитись перемогою України влітку 2023 року.

Як писала Рубрика, 22 жовтня 2022 року, російські війська загалом випустили по Україні 36 ракет, але більшу частину вдалося збити.

Також, за даними Генштабу, підрозділи ППО збили гелікоптер Ка-52 та 3 БпЛА "Орлан".

Окрім того, за ніч на 23 жовтня українські повітряники "приземлили" 16 ударних дронів-камікадзе "Shahed-136" іранського виробництва.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: