fbpx
Сьогодні
11:09 23 Жов 2022

На Херсонському напрямку ЗСУ продовжують рухати лінію фронту, - Гуменюк

Українські Збройні сили продовжують й надалі просувати лінію фронту, поступово наближаючись до правого берега Дніпра

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву керівниці пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк в ефірі телемарафону.

Зазначимо, що росія продовжує закріплювати свої позиції на лівому березі Дніпра після евакуації з правого.

"Треба бути дуже критичними щодо повідомлень, які лунають в умовах гібридної війни. Зокрема, колабораційна та окупаційна влада зорієнтована якраз дуже потужно на інформаційний фронт, щоб сіяти паніку серед населення.

Зокрема і той самий техногенний шантаж щодо потенціалу використання Каховської ГЕС", наголосила Гуменюк.

Керівниця пресцентру пояснила, росіяни продовжують шантажувати тим, що ЗСУ нібито планують вдарити по ГЕС.

Проте, це самі загарбники ж і замінували об'єкт та звільнили усіх українських працівників, таким чином обмеживши до нього доступ та посиливши охоронний режим.

"Це якраз все свідчить про підготовку певних заходів маніпуляційного характеру, який вони намагаються використовувати.

Так, вони продовжують самі евакуюватися з правого на лівий берег, це не так стрімко відбувається саме через те, що вони використовують тільки альтернативні переправи, не можуть користуватися повноцінно мостами", – відзначила керівник пресцентру Оперативного командування "Південь".

Гуменюк підкреслила, що росіяни продовжують тікати з правого берега, переміщуючи на лівий різні елітні підрозділи й офіцерський склад. На правому ж березі залишають лише мобілізованих за принципом "кого не шкода".

Тим часом ЗСУ продовжують рухати лінію фронту, незважаючи на те, що загарбники міцно засіли за оборонним рубежем.

"Наша робота триває, а вони тим часом намагаються сконцентрувати свої сили на лівій частині берега", – пояснила Гуменюк.

Нагадаємо, нещодавно командувач окупаційних військ Росії Суровікін Сергій заявив про "найскладніші рішення" щодо міста.

У свою чергу, депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань повідомив, що росіяни почали вивозити з міста майно та документи.

Нагадаємо, що авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 17 ударів і уразила 15 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також дві позиції зенітних ракетних комплексів ворога.

Окрім того, з початку повномасштабного вторгнення росії в Украну армія рф вже втратила 67 470 своїх солдатів, лише за минулу добу 400 вояк.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: