fbpx
Сьогодні
12:36 23 Жов 2022

Британська розвідка повідомляє про підготовку рф до глибокої оборони за лінією фронту

Фото: Ілюстративне

Для того, щоб стримати швидкі контрнаступи України росія докладає великих зусиль підготувати глибоку оборону за нинішньою лінією фронту

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт розвідки Міноборони Британії.

У британській розвідці повідомили, 19 жовтня власник приватної військової компанії "Вагнер" Євгеній Пригожин заявив, що його інженерна група будує велику укріплену "лінію Вагнера" в окупованій Луганщині.

Він розмістив мапу, що показує заплановані масштаби проєкту.

На знімку показано ділянку нещодавно побудованих протитанкових оборонних споруд і систем траншей на південний схід від Кремінної в Луганській області.

"Якщо плани настільки масштабні, як стверджує Пригожин, то роботи, ймовірно, спрямовані на включення річки Сіверський Донець до оборонної зони, яка частково повторює лінію контролю 2015 року", наголошує британські розвідники.

Нагадаємо, британська розвідка допускає, що у вищому керівництві росії справді серйозно задумуються про відступ з правобережного плацдарму на Херсонщині. Проте в умовах зруйнованих мостів це буде непростим завданням.

Також у розвідці Британії повідомляли, що в окупованому Херсоні завершення будівництва баржевого мосту поряд з пошкодженим Антонівським надасть російським загарбникам логістичні переваги.

У попередньому огляді розповідали, що у російській армії спостерігається чимало проблем з керівною ланкою різних рівнів.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: