fbpx
Сьогодні
09:49 20 Жов 2022

У британській розвідці вважають, що війська рф готуються відходити з позицій на Херсонщині

English version here

На росії серйозно міркують про відступ із правобережного плацдарму на Херсонщині, проте, враховуючи зруйновані мости, це буде непросто

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 20 жовтня.

Британські розвідники згадують визнання російським командувачем Сєргєм Суровікіним складної ситуації для рф на Херсонщині. Також беруть до уваги заклик загарбників про необхідність евакуювати цивільне населення.

"Заява Суровікіна як головного оперативного командира, в якій висвітлюються негативні новини про "спеціальну військову операцію", вельми незвичайна.

Ймовірно, це вказує на те, що російська влада серйозно розглядає можливість великого виведення своїх військ із району на захід від річки Дніпро.

Ключовим завданням росіян буде виведення військ та їхньої техніки через річку шириною 1000 м у хорошому стані", наголошують британські розвідники у огляді.

У розвідці додали, що оскільки всі мости пошкоджені, росія, швидше за все, значно покладатиметься на тимчасовий понтонний міст неподалік Херсону. а також на понтонні переправи, які продовжують діяти в кількох місцях.

"Оскільки всі повноцінні мости серйозно пошкодені, рф скоріш за все доведеться покладатися на тимчасовий міст із барж, який добудували під Херсоном останніми днями, та підрозділи з наведення понтонних переправ, які продовжують працювати у кількох місцях", підкреслюють у британській розвідці.

Нагадаємо, 18 жовтня командувач російськими військами в Україні Сергій Суровікін заявив про "непросту ситуацію під Херсоном" та про можливе "ухвалення непростих рішень".

"Наступні наші дії і плани щодо самого міста Херсона залежатимуть від військово-тактичної ситуації, що складається. Повторюю, вона вже сьогодні, на сьогоднішній день вкрай непроста.

У будь-якому разі, як я вже казав, ми виходитимемо із необхідності максимального збереження життів мирного населення та наших військовослужбовців. Це для нас пріоритет.

Діятимемо усвідомлено, своєчасно. Не виключаю прийняття дуже непростих рішень», – сказав Суровікін в ефірі пропагандистського телеканалу "Росія 24".

У попередньому огляді розповідали, що у російській армії спостерігається чимало проблем з керівною ланкою різних рівнів.

Відповідно це відображається як на ефективності сил рф, так і їхньому моральному стані.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: