fbpx
Сьогодні
12:19 23 Жов 2022

Блінкен вважає, що Іран і надалі планує поставляти додаткові безпілотники до росії

У США вважають, що ще більше іранських військових безпілотників можуть бути на шляху до російської армії

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на заяву Держсекретар США Ентоні Блінкен.

Він заявив, що Іран може надсилати більше ударних безпілотних літальних апаратів.

Для того, щоб допомогти російським силам завдати ударів по цілях в Україні

Наразі росія відчуває брак обладнання. У свою чергу, США знову засудили Тегеран за допомогу з боку Ірану вторгненню президента володимира путіна. 

"Ми вважаємо, що росія отримала десятки цих БПЛА з Ірану, і, можливо, ще більше", сказав Блінкен журналістам на брифінгу. 

Блінкен виступив через день після того, як Білий дім звинуватив Іран у відправці інструкторів і техніків до Криму, щоб надавати поради та підтримувати російські атаки на українські цілі.

 Тегеран перемістив деякі тренажери та технічну підтримку, щоб допомогти росіянам їх використовувати, заявив журналістам у четвер речник Ради національної безпеки Джон Кірбі.

Блінкен сказав, що США працюють над протидією зусиллям Ірану та посиленням здатності України відбивати напади. Раніше він критикував залежність москви від Ірану в експорті зброї як ознаку відчаю на тлі спроб США накласти санкції та підірвати російську промисловість.

"Ми перешкоджаємо незаконній торгівлі зброєю, включно з БПЛА, скрізь, де ми можемо їх побачити, знайти та заборонити", — сказав Блінкен. 

"Ми продовжуємо зміцнювати захист наших партнерів, у тому числі в Україні, проти використання БПЛА чи будь-яких інших систем озброєння, якими може займатися Іран", підкреслив Держсекретар.

Довідка

Як відомо, Росія останнім часом масово застосовує для ударів по Україні дрони-камікадзе, які фахівці ідентифікують як іранські "Шахед-136", а російські сили використовують їх під назвою "Герань".

Тегеран неодноразово заперечував передачу безпілотників росії. У Білому домі вважають заперечення Ірану неправдою.

В МЗС України заявили, що надання Іраном зброї росії для ведення повномасштабної війни робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента пропозицію про розірвання дипвідносини з Іраном через використання росією іранських дронів проти України.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: