fbpx
Сьогодні
09:36 23 Жов 2022

Білорусь закрила доступ до відео з камер на дорогах, вперше після вторгнення рф в Україну

20 жовтня перестав працювати останній сервіс, який показував відео з основних автомагістралей Білорусі

Про це інформує білоруський Telegram-канал "Флагшток".

Як повідомляють на Telegram-каналі, картинка з камерами оновлювалася 1 раз і показала оцінку стану дорожнього покриття на всіх основних дорогах Білорусі.

Від початку доступ до камер здійснювався через сайт, проте після 24 лютого ця функція була відключена.

Зазначають, що у Білорусі вперше від початку повномасштабного вторгнення РФ до України повністю закрили доступ до відео з камер відеоспостережень на дорогах країни.

У виданні також наголошують, що на останньому погодному сервісі, який показував картинку з основних автомагістралей Білорусі, доступ до камер зник 20 жовтня.

Держприкордонкомітет Білорусі також прибирав доступ до камер на в'їзді і виїзді з білоруських прикордонних переходів. Тоді 14 січня першими були відключені камери на кордоні з Україною.

На думку "Флагштоку", у Білорусі начебто триває підготовка до вторгнення.

Там привозяться понтонні мости і тренуються частини забезпечення, в тому числі військові медики. Паралельно з цим в Литві оголошені військові навчання "Залізний вовк", а в Польщі проходять навчання "Пума".

Як ситуація у Білорусі?

Нагадаємо, що білоруський режим самопоголошеного Лукашенка бере участь у війні проти України від 24 лютого. Саме з території Білорусі на Київ пішли в наступ російські війська. Звідти ж РФ запускає по Україні ракети.

Нагадаємо, 10 жовтня самопроголошений президент білорусі александр лукашенко заявив, що він і президент рф владімір путін домовились розгорнути спільне регіональне угруповання військ.

16 жовтня стало відомо, що рф почала перекидати до Білорусі військові літаки та гелікоптери для регіонального угруповання військ.

За даними білоруських ЗМІ, в країні триває прихована мобілізація. Чоловіки в Білорусі почали масово отримувати повістки з вимогою з'явитися до військкоматів.

У Міноборони РБ заспокоюють, що повістки нібито роздають для "обліку даних". Проте стало відомо, що повістки розсилають, зокрема, демобілізованим дембелям 5-ї СЗГ у м. Мар'їна Гірка.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: