fbpx
Сьогодні
12:47 22 Жов 2022

В "Укренерго" заявили, що пошкодження енергооб’єктів після ранкового обстрілу росією можуть перевищити наслідки атак 10-11 жовтня

English version here

Фото: Ілюстративне

Масштаби пошкоджень внаслідок ранкового ракетного обстрілу на енергооб'єкти 22 жовтня, можуть перевершити ті, які були після ударів 10 -11 жовтня

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу "Укренерго".

"​​Сьогодні, 22 жовтня, рашисти здійснили ще одну ракетну атаку на енергетичні об'єкти магістральних мереж західних регіонів України.

Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10-12 жовтня", зазначили у пресслужбі.

У компанії наголосили, що ремонтні бригади НЕК "Укренерго" приступлять до відновлення щойно рятувальники ДСНС ліквідують наслідки ракетних влучань.

В "Укренерго" підкреслюють, що наразі вимушено були застосовані обмеження енергопостачання в Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Раніше, як писала Рубрика, зранку, 22 жовтня, у столиці та 4 центральних регіонах України критично збільшилося споживання електроенергії.

Нагадаємо, за даними прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, з 10 по 20 жовтня внаслідок обстрілів з боку російських окупантів було пошкоджено понад 400 об'єктів у 16 регіонах України.

"Російська армія визначила нашу енергетику одним із ключових об'єктів своїх атак. Обстріли генерації, тобто об'єктів, що виробляють електроенергію.

Обстріли систем розподілу електроенергії, тобто ліній електропередач, завдяки яким у кожного з нас є вдома світло. З 10 по 20 жовтня внаслідок обстрілів пошкоджено понад 400 об'єктів у 16 регіонах нашої країни, серед яких – десятки енергетичних об'єктів", сказав Шмигаль на засіданні уряду в п'ятницю.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: