fbpx
Сьогодні
15:09 22 Жов 2022

Російські загарбники на Херсонщині почали попереднє скидання води з Каховського водосховища

Фото: ГУР

Окупаційні війська у Херсонській області почали скидати воду вниз за течією Дніпра з Каховського водосховища

Про це заявив гауляйтер Нової Каховки, що на Херсонщині Володимир Леонтьєв, пише "Коммерсантъ" з посиланням на ефір "Соловйов Live".

"ГЕС продовжує працювати, хоча три агрегати вийшли з ладу. Вона не зупиняла роботи на жоден день із 24 лютого.

Останній тиждень збільшено скидання води, щоб у разі негативного розвитку подій кількість води, яка хлине вниз за течією, була б меншою", зазначив колаборант.

Гайляйтер повідомив, що "рівень води нижче за течією зріс, відкриті всі шандори (затвори), відбувається попереднє скидання води зараз".

Довідка

Як писала Рубрика, за даними ГУР, загарбники завчасно спланували підрив дамби Каховського водосховища, яка є гідровузлом Каховської ГЕС. Саме тому замінували її ще у квітні.

20 жовтня президент Володимир Зеленський теж заявив, що росіяни замінували дамбу й агрегати Каховської гідроелектростанції. Також Глава країни додав, що агресори планують здійснити теракт під чужим прапором.

21 жовтня Україна закликала ООН, Європейський Союз та інші організації направити міжнародну моніторингову місію на Каховську гідроелектростанцію в окупованій частині Херсонської області.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: