fbpx
Сьогодні
18:00 22 Жов 2022

Джонсон має достатню підтримку для висування в прем'єри, — Sky News

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заручився достатньою підтримкою для нового висування в прем'єри. Зокрема, наразі його кандидатуру підтримують понад 100 консерваторів.

Про це повідомляє Sky News.

Видання з посиланням на близьке до Джонсона джерело пише, що він уже може бути включений до виборчих перегонів, оскільки має понад 100 прихильників. Сьогодні він повернувся до країни, перервавши сімейну відпустку в Домініканській Республіці після вимушеної відставки Ліз Трасс.

Також прихильники Джонсона заявляють, що політик готовий знову очолити партію та уряд. Ймовірно, головним опонентом у боротьбі за лідерство стане колишній міністр фінансів у його кабінеті Ріші Сунак, відставка якого стала ключовою причиною відставки Джонсона.

Як пише The Sunday Times, Сунак також подолав поріг та заручився підтримкою понад 100 консерваторів, яка необхідна для участі у першому турі голосування. У партії вже подейкують, що йому треба об'єднати зусилля з Пенні Мордонт (лідер Палати громад та третій ймовірний кандидат), щоб обійти Бориса Джонсона "за будь-яку ціну".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: