fbpx
Сьогодні
16:23 20 Жов 2022

Індонезія припинила продаж лікарських сиропів через смерть майже 100 дітей

Фото: Альгі Фебрі Сугіта/Прес-дріт ZUMA

В Індонезії заборонили продаж усіх сиропів та рідких ліків після смерті майже 100 дітей

Про це повідомляє CNN.

Таке рішення у МОЗ країни прийняли на фоні незрозумілого різкого зростання випадків гострого ураження нирок.

У виданні зазначили, що заборона діятиме, доки влада не завершить розслідування щодо незареєстрованих медичних сиропів. Наразі вважають, що вони, ймовірно, містять токсичні інгредієнти.

Речник Міністерства охорони здоров'я країни Мохаммад Сіахріл заявив, що розслідуються 99 смертей і 206 випадків гострого ураження нирок у дітей, переважно у віці до 6 років.

"Як запобіжний захід міністерство попросило медпрацівників у закладах охорони здоров'я тимчасово не виписувати рідкі ліки чи сиропи.

Ми також просимо, щоб аптеки тимчасово припинили продаж безрецептурних рідких ліків або сиропів до завершення наших розслідувань", наголосив чиновник.

Як повідомляє ВВС, невідомо, чи були ліки іноземного виробника, чи місцевого виробництва.

Нагадаємо, що раніше Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про чотири сиропи від кашлю індійського виробництва. У ВООЗ наголосили, що, ймовірно, через них настала смерть до 70 дітей, що страждали від гострої ниркової недостатності у Гамбії.

ВООЗ підозрює, що чотири сиропи, вироблені компанією Maiden Pharmaceuticals Limited, містили "неприпустимі кількості" хімічних речовин, які можуть пошкодити мозок, легені, печінку та нирки".

Влада Індонезії заявила, що сиропи від кашлю, які використовувалися у Гамбії, не продаються на місці. Наразі у країні не розголошують бренди чи типи сиропів, пов'язаних із захворюванням дітей.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: