fbpx
Сьогодні
11:59 09 Жов 2022

ВООЗ: Сиропи від кашлю індійського виробництва могли стати причиною смерті 66 дітей у Африці

Фото: Syda_Productions/Depositphotos

Всесвітня організація охорони здоров'я припускає, що смерть 66 смертей дітей у Гамбії сталася через вживання сиропу від кашлю виробництва Індії

Про це пише The Guardian з посиланням на ВООЗ.

В огранізації зазначили, що небезпечні сиропи від кашлю могли поширитися за межі західноафриканської країни, а тому можуть призвести до глобального зараження.

У ВООЗ назвали чотири сиропи від кашлю та застуди, що можуть бути небезпечними для дітей:

  • Promethazine Oral Solution,
  • Kofexmalin Baby Cough Syrop,
  • Makoff Baby Cough Syrop,
  • Magrip N Cold Syrop.

Вони були виготовлені компанією Maiden Pharmaceuticals в Індії.

Голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус заявив, що вони могли викликати у дітей гострі ураження нирок і призвести до смерті.

У міністерстві охорони здоров'я Гамбії також вважають, що летальні випадки можуть бути пов'язані з препаратам від кашлю, що містили бактерії, які спричинили ураження нирок.

Утім, як зазначили у відомстві, у липні 2022 у Гамбії сталася найсильніша повінь за останні роки, в результаті чого каналізація та вбиральні були переповнені.

Саме з цього періоду у країні спостерігалося збільшення кількості важких захворювань нирок із високою летальністю серед дітей, головним чином після діарейних захворювань.

"Бактерії кишкової палички були виявлені в калі багатьох дітей, але багато хто з них також приймав сиропи", наголошують у відомстві.

Лабораторний аналіз зразків продуктів підтвердив, що ліки містили неприпустиму кількість токсичних речовин і забруднювачів, які можуть бути смертельні для людей.

У міністерстві охорони здоров'я Індії повідомили, що Індія розслідує інцидент і що Maiden виробляв і експортував сироп лише у Гамбію.

У ВООЗ кажуть, що не можна виключати постачання цих продуктів через неофіційні або нерегульовані ринки в інші країни Африки.

"Крім того, виробник міг використовувати той самий забруднений матеріал в інших продуктах і розповсюджувати їх на місцевому рівні або експортувати", – говорять у ВООЗ.

В організації не виключають "глобального впливу" і закликають всі країни виявляти та видаляти заражені препарати з обігу.

Як повідомляє Reuters, у компанії Maiden Pharma від коментарів відмовляються.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Здоров'я Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: