fbpx
Сьогодні
22:43 19 Жов 2022

Єврокомісар у Києві розповів про програму підтримки українців у зимовий період

Європейський Союз виділить 175 мільйонів євро для підтримки внутрішньо переміщених осіб та українських біженців в Україні та Молдові, а також допоможе з розгортанням прихистків для українців на час зими.

Про це під час візиту до Києва в середу оголосив єврокомісар з кризового регулювання Янез Ленарчич, передає пресслужба Єврокомісії.

"Майбутня зима, ймовірно, принесе Україні серйозні виклики, і ми повинні бути готовими до них. За рахунок нашої програм rescEU тимчасовий притулок буде негайно розгорнуто в трьох різних регіонах України – Рівненській області, Бучанському районі та Харківській області", – сказав Ленарчич.

Там уточнили, що ЄС допоможе виділить 62,3 мільйона євро для підготовки пунктів тимчасового розміщення та забезпечення їх усім необхідним. 500 пунктів будуть розміщені в Рівненській області, 550 – у Бучанському районі і 600 – в Харківській області в Україні. Кожен пункт може прийняти до п'яти осіб і повністю обладнаний ліжками та обігрівачами.

З урахуванням прихистку, що буде розміщений у Румунії, у разі надзвичайної ситуації цією інфраструктурою зможуть скористатися 46 тисяч людей.

Із анонсованих 175 мільйонів євро гуманітарної допомоги більшість (150 мільйонів) буде виділено на допомогу в Україні, а решту – для Молдови.

Кошти передусім будуть спрямовані на забезпечення людей житлом, придатним для проживання взимку, а також навчання з питань надзвичайних ситуацій, охорону здоров'я та допомогу у сфері захисту.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: