fbpx
Сьогодні
21:05 19 Жов 2022

У Байдена прокоментували "воєнний стан" путіна в окупованих областях України

Оголошення путіним "воєнного стану" в тимчасово окупованих областях України є "відчайдушною тактикою" кремлівського режиму, який прагне встановити свій контроль на цих територіях.

Так охарактеризував ситуацію у коментарі CNN представник адміністрації президента США.

"Цей крок виглядає як відчайдушна тактика у спробах встановити контроль, і США не здивовані, що путін вдався до цього", – цитує видання чиновника.

За словами посадовця, остання заява путіна жодним чином не змінює того факту, що рф не має права заявляти будь-які претензії на суверенну українську територію. А Україна, своєю чергою, вже відкинула ці спроби кремлівського керівництва.

"Підтримка США українців, які захищають свій суверенітет, залишається незмінною та продовжуватиметься далі",- зауважив представник адміністрації США.

Довідка

19 жовтня кремлівський лідер путін підписав указ про «воєнний стан» на тимчасово окупованих територіях України – маріонеткових «днр» і «лнр», а також загарбаних російською армією частинах Херсонської і Запорізької областей.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: