fbpx
Сьогодні
17:45 18 Жов 2022

Окупанти за тиждень атакували понад 400 об'єктів інфраструктури в Україні

Із 10 по 18 жовтня 408 об'єктів інфраструктури зазнали російських атак та руйнувань, із них понад 45 – об'єкти енергоінфраструктури. Пошкоджено також 180 житлових будинків.

Про це повідомила пресслужба Міністертва розвитку громад і територій із посиланням на міністра Олексія Чернишова, передає "Укрінформ".

"За його словами, із 10 по 18 жовтня внаслідок атак регіонів України ракетами та дронами-камікадзе 408 об'єктів інфраструктури зазнали ворожих атак та руйнувань, із них понад 45 – це об'єкти енергетичної інфраструктури", – повідомили у Мінрегіоні.

Крім того, зараз є дані про пошкодження понад 180 житлових будинків.

"Кожен регіон має план оперативного антикризового реагування, тож завдяки командній роботі центральної та місцевої влади, комунальних служб, ремонтні роботи на пошкоджених об'єктах критичної інфраструктури тривають нон-стоп, до повного відновлення", – прокоментував Чернишов.

Міністр також закликав українців максимально заощаджувати електроенергію у пікові години споживання. Він наголосив, що від цього напряму залежить, як швидко енергетики та комунальники повернуть стабільне електропостачання у постраждалі населені пункти.

Довідка

Вранці 10 жовтня росіяни обстріляли енергетичні об'єкти у Києві, на Львівщині, Вінничині. Обстріли здійснювалися як ракетами, так і безпілотниками іранського виробництва.

Вранці 17 жовтня росіяни завдали чергової серії ударів по енергетичній інфраструктурі України.

Масована атака продовжилася вранці у вівторок, 18 жовтня. Зокрема, були уражені енергетичні об'єкти у Житомирі, Дніпрі та Києві.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: