fbpx
Сьогодні
12:35 13 Жов 2022

На сьогоднішній день дипломатії з росією бути не може , - Зеленський депутатам ПАРЄ

Фото: ОПУ

Наразі дипломатії з росією за нинішніх умов не може бути

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу перед депутатами ПАРЄ, повідомляє кореспондент ЄП.

"Дипломатія – найпотужніший інструмент, коли не працює зброя. Дипломатії сьогодні з росією не може бути. Не може бути такої дипломатії, яка була.

Не може бути поваги до керівництва, яке вбиває, захоплює, не поважає міжнародне право", наголосив Зеленський.

Український президент підкреслив, що не може бути такої ситуації, коли провідні європейські держави та світ підтримують територіальну цілісність України та ізолюють росію. Проте "деякі держави продовжують розмовляти, немов нічого не відбувається".

"Тому мені здається, що на сьогодні дипломатична ізоляція росії – це важливий тиск", – сказав президент.

При цьому Глава країни додав, росіяни повинні знати, що ця війна відбувається в Україні через дії керівництва, яке вони обрали під час голосування.

Під час виступу Зеленський також закликав до таких санкцій проти рф, у результаті яких росія побачила б нуль на своїх енергетичних рахунках.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон заявив про необхідність відновлення кордонів України відповідно до 1991 року.

Також, президент Макрон заявив, що Франція не буде застосувати ядерну зброю у відповідь, якщо росія вдарить нею по Україні.

Нагадаємо, що Угорщина розриває міжнародну ізоляцію росії. Міністр закордонних справ Петер Сійярто в середу приїхав до Москви вдруге з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: