fbpx
Сьогодні
17:31 12 Жов 2022

Українців просять зменшити споживання електрики ввечері на 25%: навіщо це рішення

Фото: Reuters

Українцям треба досягти свідомого зменшення її споживання з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

У чому проблема?

Зранку 10 жовтня росія здійснила масовану ракетну атаку по території України, унаслідок якої загинуло 19 людей, понад сто отримали поранення. Постраждали обʼєкти критичної інфраструктури в столиці та інших регіонах. У вівторок та середу росія продовжила ракетні обстріли України.

Яке рішення?

"Ми вдячні всім українцям, які вчора та позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах. З метою уникнення планових відключень ми маємо досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%", – сказав Шмигаль.

Як це працює?

Він звернувся до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період, з 17 до 22 години, вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий підхід дозволяє мінімізувати застосування графіків відключення.

"Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє – 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу. Адже від кожного з нас залежить, як ми пройдемо цю зиму", – сказав Шмигаль.

Важливо розуміти, додав Шмигаль, що росіяни будуть намагатися використовувати холод як свою зброю.

"У їхній хворій уяві українці, які сидять декілька годин без світла, — це і є перемога. Вони думають, що так змусять нас капітулювати. Цього не буде", – підкреслив глава уряду.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: