fbpx
Сьогодні
Що відбувається 19:29 11 Жов 2022

Друга хвиля ракетних ударів та мітинги українців в усьому світі: хроніка подій 11 жовтня та головні рішення

Сьогодні 230 день війни росії в Україні: розповідаємо про ключові події на фронті, в тилу та у світі, а також про головні рішення, які наближають нашу перемогу

English version here

КЛЮЧОВІ ПОДІЇ ДНЯ

Успіхи ЗСУ

📌 Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 6 ударів. Підтверджено ураження 4 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплекси противника. 

📌 Українська авіація також уразила пункт розгортання зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони військ рф у Херсонському районі. 

📌 Ракетні війська та артилерія за попередню добу уразили пункт управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один зенітний ракетний комплекс С-300 противника та один склад з боєприпасами.

📌 За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах 5 населених пунктів Донеччини.

📌 ЗСУ в Херсонській області збили черговий російський штурмовик Су-25

📌 На світанку над Одещиною ППО збила три дрони-камікадзе Shahed-136, якими атакували регіон. Також п'ять безпілотників збили над Миколаївщиною.

📌 Оперативна обстановка на півдні України станом на ранок:

  • За добу втрати ворога становлять: 174 рашисти, 2 гаубиці "Мста-Б", 12 одиниць автобронетехніки, 2 танки, 2 міномети, 2 склади боєкомплекту.
  • Крім того, пошкоджено 5 одиниць броньованої техніки та великокаліберну гармату "Гіацинт-Б".

📌 СБУ ліквідувала дві групи диверсантів ПВК "Вагнер" у Харківській області. У ворога: один — 200-й, ще чотири захоплені в полон. 

📌 Загальні втрати живої сили рашистів сягнули 63 тисяч!

📌 Під час ранкової повітряної тривоги сили ППО збили 2 ракети на Київщині. На Хмельниччині знищено іранський дрон. Також на відмінно спрацювала ППО над Одещиною — мінус 3 ракети. Над Дніпропетровщиною — ще 4. Загалом сьогодні сили ППО збили 20 крилатих ракет та 13 дронів-камікадзе.

📌 ОК "Південь" повідомляє: ЗСУ продовжують звільняти території на півдні України.

📌 ЗСУ завезли "бавовну":

  • На позиції рашистів під окупованим Токмаком, Запоріжжя. 
  • Також зафіксовано вибухи на аеродромі Мелітополя, де окупанти вкотре розгорнули військову базу.
  • На Херсонщині в Білозерці ЗСУ знищили близько 15 одиниць техніки, а в Бериславі вдарили по ангару з російською військовою технікою. Втрати уточнюються.
  • У Шебекіно Бєлгородської області (рф) — там палає електропідстанція. Наразі без світла понад дві тисячі місцевих.

Злочини рф

📌 19 загиблих та 108 поранених внаслідок масованого обстрілу України вчора. росія — країна-терористка, яка вбиває мирних людей!

У Білому домі заявили, що росія готувала вчорашню атаку по Україні ще до підриву Керченського мосту.

Обстріл в Запоріжжі

Наслідки обстрілу в Запоріжжі

📌 Вночі окупанти атакували 12 ракетами Запоріжжя. Ушкодження отримали навчальний заклад, медичний заклад та житлові будинки. Одна людина загинула.

Кількість загиблих від учорашнього удару в Запоріжжі, коли було зруйновано цілий під'їзд багатоповерхівки, збільшилася до 5. Цієї ночі рятувальники дістали з-під завалів ще 3 загиблих.

Загинула лікарка Оксана Лєонтьєва

📌 Одна з ракет, яку вчора рф направила на Київ, вбила лікарку Охматдиту Оксану Леонтьєву (на фото вище). Жінка загинула по дорозі на роботу, поспішаючи до своїх пацієнтів. Її машина згоріла вщент. Оксана працювала у відділенні трансплантації кісткового мозку й рятувала дітей з раком крові. Її маленький син залишився сиротою. 

📌 Вранці була здійснена атака на Ладижинську ТЕС, Вінниччина. Атакували 2 дрони-камікадзе "Shahed-136". Після 14:00 російські вбивці завдали повторного удару по Ладижинській ТЕС. Це сталося в той момент, коли на місці працювали рятувальники. За попередньою інформацією — 6 людей постраждали. 

📌 У Львівській області російські ракети повторно влучили у дві електропідстанції, які зазнали обстрілів учора. Електропідстанції повністю знищено. Травмовано одну людину

📌 Росіяни поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі в Павлоградському та Кам'янському районах на Дніпропетровщині. Є серйозні руйнування. Багато населених пунктів залишилися без світла. В області вводиться жорсткий режим економії електроенергії.

📌 Окупанти продовжують обстрілювати Миколаївщину ракетами, ствольною артилерією і запускають дрони-камікадзе. Під удари потрапили населені пункти Миколаївського та Баштанського районів. Обстріли зафіксовані на території Куцурубської та Широківської громад. Є влучання у житлові будинки. 

📌 Минулої доби росіяни завдавали ударів по населених пунктах чотирьох районів Харківщини. У Куп'янську пошкоджено 3 приватні будинки, сталися пожежі. Одну людину поранено.

Війна руйнування

📌 Вирви від снарядів, знищені будинки, зруйнований міст, обстріляна Лавра. Сьогодні це реалії звільненого Святогірська, Донеччина.⬆️ Упродовж трьох місяців місто було під російською окупацією. Зустріти вцілілий будинок майже неможливо.

А біля Святогірської лаври виявлено ще одну катівню окупантів, у якій росіяни катували місцевих жителів.

📌 Окупанти викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС із персоналу Валерія Мартинюка і тримають його у невідомому місці. В "Енергоатомі" припускають, що до нього застосовують катування та залякування.

Наразі на ЗАЕС відключено всі шість блоків, окупанти примушують співробітників підписувати контракти з "росатомом".

Життя в умовах війни

📌 У Кривому Розі завершили рятувальну операцію з підйому шахтарів, котрі через знеструмлення міста після ракетних ударів застрягли під землею в чотирьох шахтах. Усіх 854 працівників підняли на поверхню.

📌 Протягом кількох днів можливі віялові відключення електрики в Україні. Це робитимуть, аби ліквідувати наслідки масованої російської ракетної атаки.

📌 Пройшов черговий обмін полоненими, додому повернулися 32 українські військові. Серед звільнених — офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Багато кого з них вважали зниклими безвісти.

📌 Також Україна повернула тіла ще 62 полеглих захисників. Серед них є загиблі військовополонені з колонії в Оленівці.

230 день війни

37 незаконно вивезених в росію дітей повернули в Україну

📌 Україні вдалося повернути 37 депортованих російськими окупантами дітей. Їх примусово вивезли з Харківської області до російського селища Кабардінка, попри те, що у всіх є батьки. Наразі діти возз'єдналися з рідними й перебувають у безпечному місці на Закарпатті.

РІШЕННЯ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ

Підтримка іноземних партнерів

230 день війни

💡 У Румунії, Чехії, Сербії, Італії, Франції, Німеччині проходять протести після вчорашніх ракетних ударів рф по Україні.⬆️ А на фото нижче — мітинг у Торонто, Канада.

230 день війни

💡 Франція збільшить кількість військової допомоги Україні у відповідь на російські ракетні обстріли.

💡 Реакція Байдена на вчорашній масований обстріл України окупантами: "Ці напади ще більше зміцнюють нашу прихильність стояти з народом України стільки, скільки потрібно". 

💡 США дадуть Україні сучасні засоби ППО.

💡 "Переговори з путіним та його бандою терористів неможливі", — заявила голова комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн.

💡 ЄС продовжить військову підтримку України, а також покриє витрати на зимові потреби.

💡 За даними опитувань, проведених у 27 країнах ЄС, значно зменшилася кількість європейців, що позитивно ставляться до росії: якщо у 2018 році росію підтримував кожен третій, то у 2022 році — лише кожен десятий.

💡 Російські удари крилатими ракетами по жвавих українських містах минулого понеділка можуть бути прирівняні до воєнного злочину, — заявила представниця Управління Верховного комісара ООН з прав людини Равіна Шамдасані.

💡 Нова Зеландія запроваджує санкції проти рф — під них потрапили ще 75 осіб. 

Українці, об'єднуємось! 

💡 Uklon долучилися до збору Притули та Стерненка, переказавши 1 300 000 грн. Долучитися до збору на дрони-камікадзе RAM II UAV користувачі Uklon можуть через опцію "Донат" на головному екрані застосунку.

💡 За добу українці задонатили на збір Притули та Стерненка понад 352 мільйони гривень. З цих коштів придбають 50 дронів-камікадзе RAM II з наземними станціями на суму 100 мільйонів гривень. Ще 252 мільйони підуть на винищення росіян, деталі обіцяють згодом. 

💡 Безплатну піцу та каву пропонують київським рятівникам, що ліквідують наслідки ракетного обстрілу, в мережі "М'ясомаркет" до 14 жовтня. А вчора й сьогодні працівників ДСНС безплатно пригощали шаурмою у закладах Döner Market.

Little Mariupol Svoї в Дніпрі

Little Mariupol Svoї в Дніпрі

💡 У Дніпрі спільнота переселенців з Маріуполя відкрила простір Little Mariupol Svoї. Це вже другий такий заклад у місті. Його створили переселенці для переселенців, аби надавати одне одному підтримку. У новому просторі планують влаштувати культурний хаб, бо попередня локація вже не вміщує всіх запланованих заходів.

230 день війни

💡 У Кропивницькому на вихідних збирали гроші для ЗСУ, дегустуючи місцеву продукцію. Дегустацію (на фото вище) організували вдруге, планують зробити її традиційною.

230 день війни

Данило продавав молоко, щоб допомогти мамі

💡 Хлопчик з Чернігівщини, який продавав молоко, щоб зібрати постраждалій від російських обстрілів мамі на протез, їде з нею до Німеччини на лікування. Лікарі побачили історію родини в інтернеті та запропонували допомогу в обстеженні й лікуванні.

8
124

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: