fbpx
Сьогодні
11:02 11 Жов 2022

У Британській розвідці пояснили, чому призначили командувачем військами рф в Україні Суровікіна

Фото: З відкритих джерел

Командувачем військами рф в Україні генерала Сергєя Суровікіна призначили, щоб покращити проведення військових операцій в Україні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 11 жовтня.

У британській розвідці нагадали, що протягом більшої частини війни росія, ймовірно, не мала єдиного польового командира над своїми військами в Україні.

Генерал Александр Дворніков, ймовірно, обіймав цю посаду в період з квітня по серпень 2022 року. Проте незрозуміло, чи зміг він ефективно контролювати часто розрізнені та конкуруючі угруповання військ рф.

"Призначення Суровікіна, ймовірно, відбиває прагнення російської спільноти національної безпеки покращити проведення операції.

Однак йому, швидше за все, доведеться конкурувати з дедалі більш роздробленим російським МО, яке не має достатніх ресурсів для досягнення політичних цілей, встановлених в Україні", наголосили у огляді.

Нагадаємо, що Суровікін був призначений головним командувачем Об'єднаного угрупування військ, яке здійснює військові дії в Україні, 8 жовтня.

Раніше Суровікін командував Повітряно-космічними силами росії, а нещодавно – південним угрупуванням російських військ в Україні.

Раніше, у британській розвідці пояснили мотиви критики Міноборони росії Пригожиним та Кадировим.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: