fbpx
Сьогодні
13:40 11 Жов 2022

СБУ вчергове звернулася до українців не знімати та не поширювати відео "прильотів" російських ракет

Служба безпеки України знову закликає українців не знімати та не поширювати відео потраплянь ворожими ракетами

Про це інформує Рубрика. посилаючись на Телеграм пресслужби СБУ.

"Ваш "невинний" запис може бути використаний не тільки російськими пропагандистами, а й російськими військовими – які, побачивши наслідки своїх ударів, можуть завдати їх повторно і точніше.

Саме так сталося із цим чоловіком, який поділився з друзями власним відео атаки дронів-камікадзе, де було чітко видно масштаби ураження об'єкта критичної інфраструктури", зазначили силовики.

На поширеному спецслужбою записі чоловік зізнається, що його знайомі поширили це відео в інтернеті. Потім його використали пропагандистські ЗМІ для проведення спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України.

"Я усвідомлюю, що мої відеоматеріали могли бути використані у тому числі для коригування точності завдання ударів", наголошує він.

Служба безпеки нагадує, що за подібні дії передбачена кримінальна відповідальність.

Правоохоронці активно відпрацьовують кожен випадок поширення таких відео в мережі "Інтернет". Вживаються всі необхідні пошуково-процесуальні дії зі встановлення та притягнення фігурантів до відповідальності.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: