fbpx
Сьогодні
19:50 08 Жов 2022

Генерал ЗСУ Наєв передав "Охматдиту" прилад, що допомагає з пересадкою шкіри

Наразі використання сучасного апарату є вкрай необхідним, тому що кількість пацієнтів з пошкодженням шкіри може збільшитися.

Про це повідомили у відділі зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України.

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв передати лікарні медичний інструмент дерматом. Цей прилад призначений для проведення хірургічних операцій з пересадки шкіри, щоб можна було замінити уражену ділянку на здорову.

Генерал ЗСУ Наєв передав

«Спілкуючись з лікарями «Охматдиту», ми дізналися, що медичний заклад має потребу у дерматомі. Тому завдяки небайдужим людям, його одразу ж було придбано, що дозволить медикам якісніше проводити маленьким пацієнтам відповідні процедури», – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Командувач додав, що допомога лікарні надаватиметься у мірі сил на постійній основі, адже медзаклад опікується дітьми, які в першу чергу отримали травми внаслідок російсько-української війни.

Генерал ЗСУ Наєв передав

Завідувач відділення реконструктивно-пластичної хірургії Валерій Бовкун розповів, що наразі використання сучасного апарату є вкрай необхідним, тому що кількість пацієнтів з пошкодженням шкіри може збільшитися.

Генерал ЗСУ Наєв передав

За його словами, дерматом використовується для того, щоб брати розщеплений трансплантат для закриття великої площі ураженої ділянки новим шкірним клаптиком з мінімальними фізіологічними наслідками. Користуючись ним, операції проводитимуться набагато швидше й, відповідно, діти недовго перебуватимуть під наркозом, зауважив Бовкун.

Час експлуатації апарату становить приблизно рік. Протягом цього періоду він зможе допомогти багатьом маленьким пацієнтам, які отримають глибокі опіки великої площини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: