fbpx
Сьогодні
Фото 12:59 09 Жов 2022

На Харківщині у звільненому від окупантів Ізюмі відкрили мобільний шпиталь: як працює це рішення

Фото: Телеграм/ Олег Синєгубов

У деокупованому місті Ізюм, що на Харківщині відкрили мобільний шпиталь

Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram

У чому проблема?

Місто Ізюм у Харківській області було окуповане з 2 квітня 2022 року російськими військами, 10 вересня росіяни відійшли з нього, залишаючи військову техніку.

Нагадаємо, у звільненому Ізюмі щонайменше тисяча цивільних загинули через окупацію росіянами, 80% інфраструктури міста зруйновано.

Це і приватні, і багатоквартирні житлові будинки, і підприємства, державні установи, комунальні заклади, а також промислові потужності. І звичайно ж, лікарні.

лікарня в Ізюмі

Фото: Телеграм/ Олег Синєгубов

Найстрашніше, що попереду – зима, а централізована система опалення також зруйнована.

Яке рішення?

Голова ОВА зазначив, що влада продовжує працювати над відновленням медичної інфраструктури Ізюмщини.

У найближчих планах – почати відбудову приміщення Ізюмської лікарні з центрами первинної та екстреної медичної допомоги.

Ізюм, мобільний шпиталь

Фото: Телеграм/ Олег Синєгубов

Наразі ж, як повідомив очільник області, у місті відкрили мобільний шпиталь.

Як це працює?

Мобільний шпиталь може приймати до 100 пацієнтів на день

"Відновлюємо надання медичних послуг в деокуповпному Ізюмі. Потужності шпиталю дозволяють приймати близько 100 пацієнтів в день та робити щодня до 4 оперативних втручань.

Мобільний заклад оснащений усім необхідним обладнанням, кваліфікованим персоналом, містить 6 ліжок інтенсивної терапії".

Ізюм, мобільний шпиталь

Фото: Телеграм/ Олег Синєгубов

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" з 10 жовтня запускає щоденні рейкові автобуси за маршрутами Харків – Ізюм – Харків та Ізюм – Балаклія – Ізюм.

Довідка

Нагадаємо, 16 вересня Синєгубов заявляв, що серед тіл з масового поховання в Ізюмі Харківської області, які були ексгумовані у п'ятницю, 99% мають ознаки насильницької смерті.

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію.

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п'ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: