fbpx
Сьогодні
16:27 16 Вер 2022

Масове поховання в Ізюмі: в ООН заявили, що хочуть направити місію

English version here

Офіс Верховного комісара ООН з прав людини заявив у п'ятницю, що хоче направити групу своїх співробітників до Ізюма для перевірки місця масового поховання, де після вигнання російських окупантів було знайдено понад 400 могил.

Про це повідомляє Barrons.

"Наші колеги в Україні стежать за ситуацією і мають на меті організувати моніторинговий візит до Ізюма для встановлення обставин смерті цих осіб", – повідомила прес-секретар Офісу Елізабет Тросселл.

Президент України Володимир Зеленський у четвер, коментуючи масові поховання в районі Ізюма, звинуватив російські війська у масових вбивствах людей.

Тросселл назвала ці повідомлення "шокуючими", додавши, що команда ООН намагатиметься з'ясувати, були загиблі цивільними чи військовими, а також дізнатися причину усіх смертей.

"Важливо, щоб були встановлені обставини загибелі людей, які можуть перебувати в цих братських могилах", – сказала вона.

Як повідомлялося, у МВС України припускають, що кількість українських громадян, які загинули унаслідок дій рф на вже звільнених від росіян територіях Харківської області, може бути значно більшою, ніж у Бучі.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: