fbpx
Сьогодні
22:43 02 Жов 2022

У Туреччині Єрмак провів зустріч з радником Ердогана: про що говорили

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч із головним радником Президента Турецької Республіки Ібрагімом Калином.

Про це він повідомив у Телеграм.

Головне:

✅Єрмак подякував турецькій стороні за активну участь у нещодавньому звільненні 215 українських військових із російського полону і висловив сподівання на подальше сприяння Анкари у цьому питанні.

✅Він відзначив ключову роль Туреччини в організації роботи зернової ініціативи та налагодженні експорту української агропродукції Чорним морем. З моменту її започаткування з українських портів вийшли більш ніж 250 суден з понад 5,7 млн тонн агропродукції, призначеної для країн Азії, Європи та Африки.

✅Важливим є подальше безперешкодне функціонування зернової ініціативи для запобігання глобальній продовольчій кризі.

✅Окремо торкнулися ситуації на ЗАЕС. Турецька сторона висловила свою готовність сприяти міжнародним зусиллям із запобігання ядерній загрозі.

✅Наголосив на важливості жорсткої реакції на проведення росією так званих референдумів на тимчасово окупованих українських територіях та ухвалення незаконного рішення про їх анексію.

Андрій Єрмак подякував турецькій стороні за принципову підтримку територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України та за незмінну позицію щодо невизнання незаконних референдумів.

Керівник Офісу Президента також наголосив на важливості отримання Україною надійних міжнародних гарантій безпеки, зокрема ще до набуття нашою державою членства в НАТО.

✅Обговорили перебіг ситуації на фронті, окремі питання українсько-турецької оборонної взаємодії та підтримку національних ініціатив у межах міжнародних організацій.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: