fbpx
Сьогодні
11:29 30 Вер 2022

Зеленський закликає Швейцарію збільшити підтримку України та заблокувати активи рф

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський висловив побажання, щоб Швейцарія збільшила свою підтримку України та заблокувала російські активи.

Про це він сказав під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії, передає пресслужба глави держави.

"Я дуже хотів би, щоб Швейцарія могла заблокувати російські активи і ми могли б абсолютно справедливо отримати відшкодування за окупацію українських територій і за ту агресію, яку росія вчинила проти України", – зазначив Зеленський.

Крім того, Президент закликав громадян Швейцарії доносити до Європи правду про події в Україні.

"Важливо розповідати, що відбувається, щоб не спадала підтримка України. Для цього люди можуть приїхати в Україну й на власні очі побачити, що тут відбувається", – переконаний він.

Зеленський також запросив швейцарців брати участь у волонтерській підтримці України й долучатися до реалізації Fast Recovery Plan.

"Розпочався освітній період, у нас розбомблено багато шкіл, університетів, і їх треба ремонтувати, треба відновлювати. Тут потрібні і фінанси, і технічна допомога", – зауважив глава держави.

Він наголосив, що в питанні боротьби добра і зла не має бути місця для нейтралітету.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: