fbpx
Сьогодні
13:19 29 Вер 2022

У Маріуполі окупанти зобов'язали всіх бюджетників здати українські паспорти, - Андрющенко

Окупаційна "влада" Маріуполя зобов'язала всіх працівників бюджетних установ до 1 січня отримати російські паспорти та здати паспорти України

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його інформацією, таке рішення окупаційна влада ухвалила 28 вересня.

"Всі освітяни, медики та "бюджетники" в період з 1 жовтня до 1 січня зобов'язані отримати російські паспорти. При тому, на відміну від пересічних громадян, їх зобов'язали в безумовному порядку здати паспорти громадян України. Фактично, їх зачиняють в місті без можливості покинути територію росії", повідомив Андрющенко.

Він наголосив, що напередодні відбулося засідання окупаційної адміністрації гауляйтерів Маріуполя.

Нагадаємо, що раніше чоловіки окупованого рф Маріуполя почали отримувати повідомлення про те, що 29 вересня їм потрібно прийти до військкомату з паспортом та особистими речами.

"Маріупольцям надходять повідомлення з проханням з'явитися до військомату. Рішення окупанти обґрунтовують тим, що Маріуполь входитиме до складу РФ згідно з результатами псевдореферендума, який проведений для галочки", зазначив мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Міськрада оприлюднила фото з телефона з повідомленням російською мовою.

Маріуполь

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: