fbpx
Сьогодні
15:21 28 Вер 2022

Зеленський підписав закон про повернення акцизів на бензин та дизельне паливо

Президент Володимир Зеленський підписав закон 7668-д про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану

Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Відповідно до закону, акциз на автогаз пропонується встановити на рівні:

  • 52 євро за 1000 літрів,
  • бензин та дизпаливо – на рівні 100 євро за 1000 літрів.

Наразі акцизи на паливо встановлені на рівні 0 євро за 1000 літрів. Водночас ПДВ на всі види палива залишається на рівні 7%.

Також законом передбачена пільга для Міноборони.

На період воєнного та надзвичайного стану (але не пізніше 1 липня 2023 року) на пальне для потреб Збройних Сил акциз залишиться на рівні 0 євро за 1000 літрів.

Нагадаємо, що відповідний закон у другому читанні Верховна Рада ухвалила 21 вересня.

Після підпису Зеленського закон мають офіційно опублікувати. Він набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування.

Такі ставки діють до кінця військового стану, але не пізніше 01 липня 2023 року. Після цього ставка ПДВ повернеться до рівня 20%, якою вона була до запровадження пільг у березні, а акцизи – до 213 євро та 140 євро за 1000 л на бензин і дизель відповідно.

Нагадаємо, що повернення акцизів на пальне не вплине на ціни на дизельне паливо для споживачів, вважає міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Завдяки частковому поверненню акцизного податку на пальне бюджет отримує додаткові 2-3 млрд грн щомісяця.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: