fbpx
Сьогодні
PR 15:40 27 Вер 2022

Як вибрати агентство для SEO-аудиту: віддаємо сайт у надійні руки

Якщо ви регулярно розвиваєте контент на власному сайту, а відвідувачів все одно немає — значить, пошукові системи не вважають ваш ресурс корисним і тримають подалі від топу видачі. Зрозуміти, що саме не так, допоможе SEO-аудит сайту від рекламного агентства.

Втім, вибираючи підрядника, не поспішайте виключати тих, чиї ціни за аналіз сайту не відповідають вашим очікуванням. Зазвичай, саме прайс відображає рівень експертності та якість сервісу агентства. Насамперед, вам потрібно ознайомитися з базовими аспектами, які допоможуть визначитись з агентством.

  • Портфоліо

Наявність успішних кейсів (особливо у вигляді графіків та діаграм) — це перша ознака того, що агентство може вам допомогти. Вивчивши портфоліо, ви дізнаєтесь у яких нішах вже встиг попрацювати підрядник, а також наскільки швидко та якісно він вирішує проблеми своїх клієнтів.

  • Експертність

Про свій супер-досвід не говорить хіба що лінивий, при цьому підтверджують свої слова лише одиниці. Професійні SEO-компанії завжди мають власний блог із авторськими статтями або Youtube-канал з оригінальними відеороликами. Контент таких блогів — це не стандартний рерайт із сайтів-конкурентів, а якісний матеріал, що вміло розкриває складні SEO-процеси простою мовою.

  • Репутація

Агентству вигідно говорити про себе тільки добре, а ось відгуки пишуть особи "незацікавлені". Звичайно, і відгуки часто підробляють, але фейк доволі легко визначається. Для цього достатньо:

  • Перевірити чи існує компанія, від імені якої був написаний відгук.
  • Придивитися до стилю тексту — зазвичай, в рекомендованих відгуках підрядника лише хвалять, а манера викладу схожа на лендинг, що продає, в якому хіба що не вистачає заклику до дії.

Окрім того, успішні агенції часто беруть участь у прозорих рейтингах і відзначаються там високими позиціями, регаліями та нагородами.

  • Наявність згадок у ЗМІ

Публікації у ЗМІ говорять про те, що SEO-компанія вже не новачок на ринку та працює над підвищенням своєї впізнаваності. Також про вік підрядника можна дізнатися з його бізнес-акаунтів у соцмережах або на тематичних майданчиках, конференціях.

До кого краще не звертатись?

Існують агенції, з якими взагалі краще не зв'язуватися. Найчастіше вони:

  • Обіцяють невиправдані результати. Наприклад, пропонують підняти сайт у першу десятку найкращих всього за 1–2 тижні. Такий підхід обґрунтований лише, якщо підрядник отримав доступ до вашого веб-ресурсу, докладно вивчив його технічну частину і вже після цього озвучив пропозицію. В іншому випадку це просто рекламний хід. Навіть для первинної аналітики та збору семантичного ядра потрібно від двох тижнів, що, до речі, теж не є безкоштовним.
  • Наполягають на тому, що SEO-просування — одноразовий процес. Тобто якщо вивести сайт на перші рядки видачі, то він залишиться там назавжди. Однак про конкурентів, які систематично оптимізують свої сайти і з кожним днем ​​наздоганяють ваші позиції, багато хто мовчить. А ще є нестабільна політика пошукового ранжування, через яку вдалі сьогодні SEO-налаштування, завтра можуть стати цілком марними.
  • Не розповідають вам, як просуватиметься сайт. Якщо сайт пройшов повний SEO-аудит, скласти чек-лист його просування не викличе жодних проблем. Інша справа, якщо підрядник збирається використовувати такі чорні SEO-прийоми, як спам, посилання сателітів, дорвей тощо. Так, за таких обставин дійсно можна швидше злетіти в топ, але разом з цим існує дуже висока ймовірність потрапити під пошукові фільтри і взагалі вилетіти з видачі на необмежений термін. Іноді SEO-агентства зовсім накручують метрики завдяки відвідуванню сайту роботами, а чистий трафік, що приносить продажі, так і залишається на колишньому низькому рівні.

Тому не лінуйтеся вивчати майбутніх партнерів. Проведення такого міні-аналізу вимагає від вас не більше 30–60 хвилин (залежно від кількості аналізованих компаній). Натомість у перспективі ви підвищите шанси знайти сумлінного підрядника та уникнете зайвих збитків від послуг дилетантів та шахраїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: