fbpx
Сьогодні
10:36 24 Вер 2022

Росіяни повинні воювати проти путіна: у Литві проти надання притулку громадянам рф

Литва називає втечею від відповідальності виїзд з росії чоловіків, які намагаються уникнути тимчасової мобілізації

Про це Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс написав у Twitter.

"Литва не надаватиме притулок тим, хто просто тікає від відповідальності. Росіяни повинні залишитися і воювати. Проти Путіна", написав Ландсбергіс.

Як повідомляла Рубрика, російський лідер володимир путін оголосив про часткову мобілізацію в країні в 21 вересня. Росія сподівається мобілізувати близько 300 тисяч осіб.

Президент України Володимир Зеленський у четвер закликав росіян виступити проти оголошеної часткової мобілізації, яка вже викликала протести і нову хвилю виїздів з країни.

Нагадаємо, литовська прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте заявила, що Литва та інші країни не зобов'язані рятувати громадян росії від мобілізації, і було б недоцільно приймати з гуманітарних міркувань росіян, які нещодавно підтримували війну.

Зазначимо, що Латвія, Естонія, Польща і Чехія вже заявили, що не видаватимуть гуманітарні візи росіянам, які хочуть ухилитися від мобілізації.

Водночас Німеччина хоче протягом наступних кількох тижнів досягти спільної лінії на європейському рівні щодо роботи з росіянами, які відмовляються від військової служби "з міркувань совісті".

У свою чергу, президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що ЄС має бути "відкритим для тих, хто не хоче стати інструментом Кремля".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: