fbpx
Сьогодні
14:09 23 Вер 2022

Зеленська презентувала у Нью-Йорку власну благодійну фундацію: навіщо це рішення

Photo: Фейсбук/ Олена Зеленська

У Нью-Йорку дружина президента Олена Зеленська презентувала власну благодійну фундацію та запросила світових діячів долучатися до відновлення України.

Про це вона повідомила в Телеграмі.

У чому проблема?

Вона нагадала, як з початку повномасштабного вторгнення, коли росіяни бомбардували лікарні, дітей з онкохворобами вивозили до безпечних країн.

"Наші дорослі та діти втрачали й втрачають кінцівки – ми знаходимо для них найкраще протезування за кордоном. Наші жінки через постійний стрес почали народжувати передчасно – і ми завозимо для порятунку недоношених немовлят спеціальні інкубатори з безперебійним живленням", – зауважила Зеленська.

За словами першої леді, війна щодня додає нові квести, тому, щоб відповідати на них максимально швидко та ефективно, потрібен цілий штаб порятунку, яким і стане її фундація.

Дружина Президента висловила упевненість у тому, що відновлення країни починається саме з людей. На її думку, якщо покращити життя людей, відновити сили, то покращиться й відновиться вся країна.

Яке рішення?

"Важливий день. Сподіваюся, не лише для мене, а й для України. Презентувала світу свою фундацію. Фактично так офіційно втілилось усе те, що я робила з початку повномасштабного вторгнення, допомагаючи нашим людям вижити в нових умовах", – написала Зеленська.

Як це працює?

Фундація має три напрямки: гуманітарна допомога, якісна та доступна медицина і освіта. Зеленська пояснила, що кожен, хто потребує підтримки, міг звернутися по гуманітарну допомогу та отримати її.

Також фундація займатиметься медициною, щоб українці повертали фізичне та ментальне здоров'я.

Ще однією складовою діяльності фундації буде освіта, щоб попри війну та руйнування українська молодь отримувала найкращу освіту, росла і розвивалась.

"Наше завдання – допомогти життю перемогти. А для цього потрібні лікарні, потрібні школи, робочі місця й можливості. Тож сьогодні у Нью-Йорку, де на 77-му сесію Генасамблеї ООН зібралися політичні та бізнес-лідери світу і де відбулась презентація моєї фундації, я запросила світових діячів долучатися до відновлення України", – заявила Зеленська.

За її словами, руйнуванню і хаосу, які несуть російські загарбники, потрібно протиставити відбудову, втілити на практиці спільні цінності, де людина та її життя – понад усе.

"Боронячи їх, Україна просто зараз робить світ кращим, безпечнішим, справедливішим. Допомогти Україні відновитися – означатиме допомогти всьому вільному світу", – підкреслила Зеленська.

Приєднатися до фундації та дізнатись більше інформації про неї можна на сайті.

Довідка

Дружина Президента України у межах візиту до Нью-Йорка з нагоди 77-ї сесії Генасамблеї ООН провела зустріч із генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гутеррешем, Прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс, першою леді Франції Бріжит Макрон та виконавчим директором Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Наталією Канем.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: