fbpx
Сьогодні
20:31 22 Вер 2022

путін та його режим свідомо віддаляє перспективи миру в Україні, - Британія в ООН

Цілеспрямована ескалація агресії в Україні, оголошена мобілізація та наміри анексувати більше українських територій є свідомим віддаленням перспектив миру в Україні з боку путіна та його режиму.

З такою заявою виступив у четвер на засіданні Ради Безпеки ООН міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, передає "Укрінформ".

"Це війна заради анексії, це загарбницька війна, на яку зараз президент путін хоче відправити ще більше молодих російських чоловіків та жінок. Це віддаляє перспективи миру",- зауважив глава британської дипломатії.

Він також підкреслив, що путін "має зрозуміти, що світ стежить за цим, і ми не відступимося".

У цьому зв'язку Клеверлі вказав, що росія хоче провести фальшиві "референдуми" на суверенній українській території, на що немає жодних законних підстав. Він акцентував, що це організується під загрозою насильства, в умовах масового переміщення людей, в районах, де переважна більшість людей голосувала за незалежність України.

Глава Британського МЗС наголосив, що путін робить це лише для того, щоби оголосити про анексію українських територій та використати це як привід для подальшої ескалації російської агресії.

Представник Британії закликав усі країни ООН твердо заперечити будь-яким спробам росії анексувати частини України та не визнавати підставних "результатів".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: