fbpx
Сьогодні
Новини компаній 19:41 19 Вер 2022

Індустрія криптовалюти - це дикий захід у цифровому світі

У цьому році Bitcoin святкує свій 13-тий день народження, як і вся криптовалютна індустрія, яка з'явилася у 2009 з появою цієї монети. За весь період свого існування Bitcoin нереально виріс у вартості, було створено більше 10 000 криптовалют та 100 блокчейнів, а ринок оцінений у трильйони доларів. Більше про криптоіндустрію дізнайтеся у цій статті від ЦеКрипто

Проблеми учасників криптоіндустрії

Сьогодні криптовалюта доступна будь-кому з будь-якого куточку світу, починаючи з повнолітнього студента та закінчуючи людиною похилого віку. Така доступна індустрія дозволяє повністю зануритися в процес заробітку та навіть отримати дохід. Методів заробляти в криптовалютній індустрії дуже багато: інвестування, майнинг, трейдинг, отримання нагород за активність. Але в полюванні за гарним прибутком не варто забувати про нюанси, які приваблюють шахраїв та псують початківцю враження від крипти:

  • Немає чіткого регулювання та юридичних норм крипто індустрії у світі
  • Глобалізація
  • Значна кількість початківців у світі криптовалюти
  • Часті викрадення коштів (тільки за минулий 2021 рік шахраями було викрадено крипти вартістю більше 7,7 мільярда доларів)

Через це краще користуватися принципом #DYOR (Do Your Own Research), тобто сумніватися в інформації та перевіряти її. Пам'ятайте про цифрову безпеку та критично ставтеся до дій з криптовалютою. Більше статей про це знайдете на сторінці https://tsecrypto.com/courses/.

Чому мало трейдерів отримують прибуток?

Чи чули ви факти, як-от "Статистично тільки 5% трейдерів отримують прибуток" та "Близько 80% дей-трейдерів уходять впродовж перших двох років роботи"? Передусім ці слова стосуються фондового ринку та його трейдерів, але у сучасних реаліях використовуються і для опису крипто індустрії. Трейдер має можливість отримання прибутку у двох основних випадках:

  • Коли актив має ринкову ціну вищу за оцінку учасників ринку
  • Коли до інших трейдерів прийшла низка нещасть: вони зазнали збитки, втратили чи програли кошти. Наприклад, якщо 95 трейдерів програли/втратили по $10 доларів, то 5 більш успішних отримають $9500.

Насправді саме ці 95 трейдерів і покинуть індустрію в перший же рік через втрати (як у другому випадку). Але ті 5, що залишаються на цьому шляху та продовжують розвиватися, отримують значні доходи. Щоб не стати одним з тих, хто покидає криптовалютну індустрію, ознайомтеся з трьома основними причинами, через які трейдери найчастіше зазнають збитки:

  1. Халатне ставлення до трейдингу
  2. Низький рівень знань і досвіду; відсутність часу чи бажання розбиратися в крипто світі
  3. Покладання на удачу, а не на досвід чи реальні поради
  4. Звинувачення лідерів думок та експертів у власних невдачах

Усвідомте важливу річ, якщо ви збираєте зануритися в тему криптовалют або продовжити свій шлях тут: приймайте рішення самостійно та готуйтеся до їхніх наслідків. Навіть те, чи будете ви підписуватися на ЦеКрипто в Instagram, повинно бути тільки вашим рішенням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: